Hét platform voor duurzame kleding
Draag bij aan een eerlijkere wereld
Spaar automatisch fairpoints
Spaar automatisch fairpoints

Birthstone Angel Maagd

€ 8,50

Prijs incl. btw excl. verzendkosten

Gratis verzending

Op voorraad

De als kettinghanger te gebruiken bengel Maagd is handgemaakt. Het materiaal is nikkelvrij en...meer

De als kettinghanger te gebruiken bengel Maagd is handgemaakt.
Het materiaal is nikkelvrij en verzilverd.
Het buikje én het hoofdje zijn gevormd met de geboortesteen carnool.
Dit is de geboortesteen voor mensen met het sterrenbeeld maagd geboren tussen 23 augustus en 22 september.

Productnr.: Benge-6827
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Extra informatie

ongeveer 6,5 cm lang

Over Bengeltjesshop

Deze schattige bescherm- en geluksengeltjes, Bengeltjes genaamd, worden vervaardigd door kansarme moeders uit zuid Afrika. Stichting Angels4Angels (in samenwerking met de BengeltjesShop) helpt mensen uit de krottenwijk Thembalethu (Westkaap/Zuid Afrika), aan werkgelegenheid en betere leef- en woonomstandigheden.

Marieke Bunnik is de drijvende kracht achter Angels4Angels. Ze werkt al jaren in zuidelijk Afrika en is er altijd van bewust geweest hoe bevoorrecht ze is, dat haar wiegje in Nederland heeft gestaan en heeft daarom oog voor de kansarme en minderbedeelde medemens. Dit is haar drijfveer geweest voor het opzetten van Stichting Angels4Angels. 

Haar ervaring als sieraden ontwerpster brengt ze over op kansarme moeders uit Thembulethu. Zij helpen Marieke met het vervaardigen van bescherm-en geluksengeltjes onder de merknaam "B’engeltjes". Ze ontvangen hiervoor een salaris, waarmee ze kunnen voorzien in hun dagelijkse behoeften.

De B'engeltjes worden verkocht in Nederland via deze webshop en op fairs, evenementen, markten en braderieën. Van de opbrengst worden nieuwe materialen gekocht en kunnen de dames opnieuw worden ingehuurd, om zo de samenwerking voort te zetten. Een gedeelte van de verkopen gaat naar de stichting waar elk jaar een nieuw project mee wordt gedaan. Zo hebben de medewerksters Veronica en Regina allebei een nieuw huisje gekregen en een 'kickstart' in een eigen business zodat ze in hun eigen levensbehoeften kunnen voorzien bij afwezigheid van Marieke.

Het laatste project dat in maart 2018 is gerealiseerd, is een kinderdagverblijf voor 20 kindjes van 0 tot 5 jaar.

Herkomst Birthstone Angel Maagd