Hét platform voor duurzame kleding
Draag bij aan een eerlijkere wereld
Spaar automatisch fairpoints
Spaar automatisch fairpoints

#110s Buckle Belt

vanaf € 24,95

Prijs incl. btw excl. verzendkosten

Kleur

110s one size fits all en verkrijgbaar in 5 kleuren! De riem is voorzien van een toffe...meer

110s one size fits all en verkrijgbaar in 5 kleuren!

De riem is voorzien van een toffe schuifgesp dus geschikt voor elke maat. De 110s is 4 cm breed en 130 cm lang. Naar wens eenvoudig in te korten met behulp van een goede schaar. Net als al onze gespen is de schuifgesp nikkelvrij.

Met aandacht en liefde handgemaakt in een sociale werkplaats in Nederland. Wist je dat brandslangen er in verschillende kleuren zijn? Zo worden in Nederland voornamelijk rode slangen gebruikt bij de brandweer. In België zie je weer een grotere variëteit aan kleuren. Maar ook andere beroepsgroepen maken gebruik van brandslangen zoals landbouwers voor de beregening en bij bronbemalers.

Productnr.: Bendl3111
Land van herkomst: Nederland
Lifestyle: Vegan

Over Bendl

We leven in een wegwerpmaatschappij. Zonder nadenken kopen we spullen en gooien ze weer net zo makkelijk weg, met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige belasting van het milieu!

Een voorbeeld van dit gedrag zag ik, Casper Vloet oprichter van Bendl, tijdens mijn werk bij de brandweer: Brandslangen die niet meer voldeden, werden achteloos aan de kant gegooid.

‘Maar met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik.
Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ging ik op onderzoek uit. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk, dus een stanleymesje bleek niet toereikend. Daarom bouwde ik zelf een snijmachine, waarmee ik twintig meter slang in één keer in repen kan snijden. Wat een vooruitgang!

Mijn eerste riem werd een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Daarna volgden de herenriemen. Mensen reageerden enthousiast, ze vonden ze stoer en hip. Dus kwamen er al snel ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn, ben ik trots dat ik mensen de kans geef om mooie riemen te maken én te dragen, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten.

Over de naam Bendl
Tijdens bluswerkzaamheden kan het gebeuren dat er een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen, zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar ik geef ze graag een tweede leven als een échte Bendl om iemands middel!

Herkomst #110s Buckle Belt

Planet impact

Gemaakt van afgedankte brandweerslangen, dus een (vrijwel) geheel circulair product.