Hét platform voor duurzame kleding
Draag bij aan een eerlijkere wereld
Spaar automatisch fairpoints
Spaar automatisch fairpoints

#110 Ocean Riem

€ 34,95

Prijs incl. btw excl. verzendkosten

Op voorraad

Maat:

97% van alle brandweerslangen is rood. Deze 110 ocean is gemaakt van zeldzame blauwe...meer

97% van alle brandweerslangen is rood. Deze 110 ocean is gemaakt van zeldzame blauwe brandslang. Naast de zeldzame blauwe kleur heeft deze riem nog een prachtig reliëf waardoor het materiaal nog een bijzondere uitstraling heeft. De #110 Ocean is afgewerkt met een stijlvolle nickel vrije gesp en ringen.

De meeste slangen die de brandweer in Nederland gebruikt zijn rood en gemaakt van rubber met een polyester/nylon voering. Door deze constructie is het materiaal zeer duurzaam en slijtvast. Door het vele gebruik en hoge drukken kunnen er na jaren toch kleine gaatjes in de slang komen. Helaas is deze slang dan niet meer geschikt voor het blussen maar Bendl maakt hier nog hele toffe riemen van.

Productnr.: Bendl1798.1
Land van herkomst: Nederland
Lifestyle: Vegan
Breedte: 4 cm
Extra informatie

Bepaal je maat
Neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt.

 width=

De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje.

 width=

Over Bendl

We leven in een wegwerpmaatschappij. Zonder nadenken kopen we spullen en gooien ze weer net zo makkelijk weg, met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige belasting van het milieu!

Een voorbeeld van dit gedrag zag ik, Casper Vloet oprichter van Bendl, tijdens mijn werk bij de brandweer: Brandslangen die niet meer voldeden, werden achteloos aan de kant gegooid.

‘Maar met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik.
Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ging ik op onderzoek uit. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk, dus een stanleymesje bleek niet toereikend. Daarom bouwde ik zelf een snijmachine, waarmee ik twintig meter slang in één keer in repen kan snijden. Wat een vooruitgang!

Mijn eerste riem werd een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Daarna volgden de herenriemen. Mensen reageerden enthousiast, ze vonden ze stoer en hip. Dus kwamen er al snel ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn, ben ik trots dat ik mensen de kans geef om mooie riemen te maken én te dragen, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten.

Over de naam Bendl
Tijdens bluswerkzaamheden kan het gebeuren dat er een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen, zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar ik geef ze graag een tweede leven als een échte Bendl om iemands middel!

Herkomst #110 Ocean Riem

Planet impact

Gemaakt van afgedankte brandweerslangen, dus een (vrijwel) geheel circulair product.