Hét platform voor duurzame kleding
Draag bij aan een eerlijkere wereld
Spaar automatisch fairpoints
Spaar automatisch fairpoints

#110 Oker Riem Oker Geel

€ 37,95

Prijs incl. btw excl. verzendkosten

Op voorraad

Maat:

Model 110 oker is een duurzame riem gemaakt van zeldzame okerkleurige nederlandse gebruikte...meer
Model 110 oker is een duurzame riem gemaakt van zeldzame okerkleurige nederlandse gebruikte brandslang. De 110 is afgewerkt met een stijlvolle nickel vrije gesp en fraai afgewerkt met ringen. De 110 heeft een breedte van 4 cm. Stoer op een jeans of hip en easy op een pantalon. de 110 serie van bendl is verkrijgbaar in 3 maten: 85 cm, 95 cm en 105 cm. Maatvoering neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt. De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje. Vragen? neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag! bijna alle nederlandse brandslangen zijn rood en 20 meter lang. Maar er worden ook andere kleuren gebruikt. De ladder van deze ladderwagen heeft een lengte van 30 meter. Om deze extra lange slang te onderscheiden van de anderen wordt hiervoor een afwijkende kleur voor genomen.
Productnr.: Bendl1781
Land van herkomst: Nederland
Lifestyle: Vegan
Extra informatie

Bepaal je maat
Neem een meetlint en neem de omvang op de plek waar je de riem draagt. Kies dan de maat waarin je omvang valt.

 width=

De maat van de riem wordt gemeten vanaf de gesp tot het middelste gaatje.

 width=

Over Bendl

We leven in een wegwerpmaatschappij. Zonder nadenken kopen we spullen en gooien ze weer net zo makkelijk weg, met als gevolg overvolle kasten en hoge vuilnisbelten. Wat een onnodige belasting van het milieu!

Een voorbeeld van dit gedrag zag ik, Casper Vloet oprichter van Bendl, tijdens mijn werk bij de brandweer: Brandslangen die niet meer voldeden, werden achteloos aan de kant gegooid.

‘Maar met die brandslangen kan ik wel wat‘, dacht ik.
Na een paar rusteloze dagen en een vaag idee ging ik op onderzoek uit. In mijn hoofd zag ik een mooie, stoere, rode riem van het materiaal van een brandslang. Met wat oude afgekeurde brandslangen ging ik aan de slag.

Het snijden van de brandslangen viel tegen. Ze zijn heel sterk, dus een stanleymesje bleek niet toereikend. Daarom bouwde ik zelf een snijmachine, waarmee ik twintig meter slang in één keer in repen kan snijden. Wat een vooruitgang!

Mijn eerste riem werd een mooie halsband voor mijn hond Pukkie. Daarna volgden de herenriemen. Mensen reageerden enthousiast, ze vonden ze stoer en hip. Dus kwamen er al snel ook dames- en kinderriemen.

Inmiddels is de productie ondergebracht bij een sociale werkplaats. Naast dat ik het superleuk vind om creatief bezig te zijn, ben ik trots dat ik mensen de kans geef om mooie riemen te maken én te dragen, zonder daarmee het milieu onnodig te belasten.

Over de naam Bendl
Tijdens bluswerkzaamheden kan het gebeuren dat er een gat ontstaat in een brandslang. De brandweer lost dit tijdelijk op door een bendelstuk over het lek te plaatsen, zodat het niet verder lekt of uitscheurt. De slang is nu aan het einde van zijn levensduur voor het blussen van branden, maar ik geef ze graag een tweede leven als een échte Bendl om iemands middel!

Herkomst #110 Oker Riem Oker Geel

Planet impact

Gemaakt van afgedankte brandweerslangen, dus een (vrijwel) geheel circulair product.