Hét platform voor duurzame kleding
Draag bij aan een eerlijkere wereld
Spaar automatisch fairpoints
Spaar automatisch fairpoints

St. Lucia

vanaf € 20,00

Prijs incl. btw excl. verzendkosten

Kleur:

Maat:

Comfortabele hipster, gemaakt van eucalytus! Zachter dan zijde, beter dan bamboe, koeler dan...meer

Comfortabele hipster, gemaakt van eucalytus! Zachter dan zijde, beter dan bamboe, koeler dan katoen. De stof is ademend, antibacterieel en vochtregulerend! Fijne pasvorm, een heerlijk zachte broekband en natuurlijk geen schurende labels.

Productnr.: SaintWB05
Keurmerk:
Land van herkomst: Portugal
Materiaal: Tencel™ Lyocell
Extra informatie

95% TENCEL™ Lyocell, 5% elastane

Over Saint Basics

In 2009 gingen de oprichters van Saint basics op een missie voor 'cleaner underwear'. Niet om winst te maken, maar om te kunnen voorzien in feelgood basics, waar je echt van kunt houden. En ondertussen willen ze de textielindustrie van binnenuit een beetje veranderen.

materialen
Inmiddels maken ze de zachtste basics van natuurlijke stoffen, zoals eucalyptus. De kledingstukken hebben een mooie pasvorm, geen schurende labels en zijn anti-geur. Ze zijn zo’n 95% vriendelijker voor het milieu dan gangbare producten en 100% vrij van pesticiden, sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. Ze geloven dat het de meest feelgood basics zijn, die je ooit zult dragen. Sterker nog, ze garanderen het.

Word dus ook een ‘Saint’! Begin je dag met een goed gevoel over wie je bent en hoe je eruitziet aan de hand van de keuzes die je maakt en help dat gevoel te verspreiden. Samen kunnen we de wereld een beetje mooier en vriendelijker maken, from the bottom-up…

Over Impetus

De katoenen basics zijn gemaakt van de beste biologische katoen uit het gebied rond Aydin in West-Turkije, aan de Egeïsche kust. De katoen daar heeft een lange vezel. En hoe langer de vezel, hoe zachter de stof. Je voelt gelijk het verschil!

Het hout voor onze eucalyptus shirts en shorts komt uit de bossen bij Ermelo ... in Zuid-Afrika! Daar vind je de grondstof voor het zachtste ondergoed ter wereld. Dat van ons natuurlijk! Het geheim achter het comfort van onze collectie is TENCEL® lyocell, een vrij nieuwe botanische vezel, voornamelijk gemaakt van eucalyptushout uit FSC-beheerde bossen in Zuid-Afrika.

De vezel van ons nieuwste ondergoed heet TENCEL® lyocell. Er zijn twee redenen waarom we ervoor hebben gekozen: het zit fantastisch en het is de meest milieuvriendelijke textielvezel die bestaat. Zachter dan zijde, koeler dan katoen, sterker en duurzamer dan bamboe. We zijn blij met onze goede samenwerking met de enige leverancier ter wereld: de firma Lenzing in Oostenrijk.

De grondstoffen komen samen bij onze partner Impetus in de buurt van Barcelos in Portugal. In de spinnerij worden onze balen katoen voorbereid voor verdere bewerking. Eerst worden de vezels gekamd om ze in dezelfde richting te leggen en om vuilresten van het veld uit de katoen te verwijderen. Met deze methode worden de beste en langste vezels verkregen, en het is de enige kwaliteit die we gebruiken.

Ook de superzachte natuurlijke stoffen worden bij Impetus gemaakt. Maar tussen het breien en het naaien zit nog een tussenstap, namelijk het verven, bedrukken en finishen van de stof. Dit wordt enkele kilometers verderop gedaan bij Acatel, een verfhuis waarvan Impetus mede-eigenaar is.

Uiteraard is een sociale en duurzame productie omgeving een speerpunt van Impetus.

Herkomst St. Lucia

Nature impact

Door het gebruik van chemicaliën tot een minimum te beperken, wordt de natuur gespaard. Alle producten zijn 100% vegan en bij natuurlijke grondstoffen is biologische teelt een voorwaarde.

Planet impact

Gemaakt van verantwoorde grondstoffen met kwaliteitskeurmerken.

St. Eva
Saint Basics
St. Eva
€ 21,00
Cicade Bamboo T-shirt
Loenatix
Cicade Bamboo T-shirt
€ 32,50
St. Luke
Saint Basics
St. Luke
vanaf € 23,00
St. Paula
Saint Basics
St. Paula
€ 21,00
Slof Brown Sheep
Straid
Slof Brown Sheep
€ 22,95
Slof Dark Grey Sheep
Straid
Slof Dark Grey Sheep
€ 22,95
Birthstone Angel Schorpioen
Bengeltjesshop
Birthstone Angel Schorpioen
€ 8,50
Shame Longsleeve
Loenatix
Shame Longsleeve
€ 39,50
Westside Crop T-shirt
Loenatix
Westside Crop T-shirt
€ 29,50
Tree Of Life - Special Edition
Loenatix
Tree Of Life - Special Edition
vanaf € 32,50
St. Gabriel
Saint Basics
St. Gabriel
€ 39,00
Amsterdam bamboe zonnebril
The Bamboovement
Amsterdam bamboe zonnebril
€ 45,00
Ketting Jasseron voor Bengeltje
Bengeltjesshop
Ketting Jasseron voor Bengeltje
vanaf € 6,50